Menu

Suosituimmat festivaalitapahtumat ympäri maailmaa


Joka vuosi maailmalla järjestetään toinen toistaan mielenkiintoisempia festivaalitapahtumia. Ne keräävät ihmisiä maapallon joka kolkasta yhteen juhlimaan ja saamaan unohtumattomia elämyksiä. Teemoja löytyy laidasta laitaan: olitpa sitten etsimässä elokuvafestivaalin glamouria, paikallisen kulttuurin kokemista tai musiikin fiilistelyä, löydät varmasti mielenkiinnon kohteisiisi sopivan festarivaihtoehdon. Festivaalien kirjo on valtava ja kiehtovasta valikoimasta voi olla jopa hankalaa valita unelmiensa kohde. Ei hätää! Joskus on mukava fiilistellä pienten tapahtuminen tunnelmaa, mutta voimme vakuuttaa, että isot festivaalit ovat kokemus vailla vertaa. Tähän artikkeliin olemme koonneet inspiraatioksi listan maailman suosituimmista festareista!

Tomorrowland – elekronisen musiikin ystävän unelma

Belgian Boomissa vuosittain järjestettävä Tomorrowland on yksi maailman suurimmista elektronisen musiikin tapahtumista ja taatusti unohtumaton kokemus. Tapahtuma järjestetään perinteisesti heinäkuussa. Musiikki on pääasiassa teknoa, housea, dancea ja trancea paitsi maailmankuulujen myös nousevien uusien artistien esittämänä. Huikean musiikkitarjonnan lisäksi festivaaleilla on panostettu visuaaliseen ilmeeseen näyttävillä erikoistehosteilla sekä satumaisella teemalla. Lavoja on tapahtumapaikalla useita ja niiden ympärille on rakennettu koristuksesi pieniä kyliä. Tomorrowland on venytetty kahden viikonlopun pituiseksi ja liput loppuunmyydään minuuteissa. Lippujen hinnat lähtevät 100 eurosta ylöspäin.

Cannesin elokuvajuhlat

Cannesin glamourin täyteiset elokuvajuhlat ovat vuoden kohokohta elokuvamaailman ystäville. Toukokuussa järjestettävä elokuvafestivaali saa vieraakseen kuuluisia leffatähtiä aina Hollywoodin kermaa myöten, onhan kyseessä elokuvateollisuuden suurin ja merkittävin kaupallinen tapahtuma. Festivaali pidetään La Croisetten rantakadulla, joka on yksi Cannesin kaupungin kuuluisimmista vierailukohteista. Mikä olisikaan parempaa kuin juhlistaa elokuvamaailman saavutuksia täydellisellä sijainnilla Ranskan Rivieralla? Tärkein Cannesissa ojennettava palkinto on Palme d’Or, Kultainen Palmu, joka myönnetään festivaalin parhaalle elokuvalle. Festivaaleilla vierailee miljardöörejä ja eliittiä joka puolelta maailmaa, mutta myös tavan kansalainen nauttii kaupungin tunnelmasta juhlien aikaan.

Rock in Rio eli rokkausta Riossa

Jos eksoottinen Brasilia houkuttelee festarikohteena, niin suuntaa Rock in Rio -festivaaleille. Kyseessä on brasilialainen rockfestivaali, joka on järjestetty seitsemän kertaa Rio de Janeirossa ja lisäksi se on levinnyt muihin maihin, kuten Portugaliin, Espanjaan ja Yhdysvaltoihin. Tapahtuma on yksi suurimmista musiikkifestareista koko maailmassa. Festivaali järjestetään Suomen kesän jo loputtua syyskuun ja lokakuun taitteessa. Kun tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1985, siitä tuli välittömästi menestys. Festivaaleilla on mukana sekä kansainvälisiä että brasilialaisia esiintyjiä etenkin rock-musiikista nauttiville. Lippujen hinta on noin 857 dollaria per pitkä viikonloppu.

Coachella – kohti Kaliforniaa

Coachella Valley Music and Arts Festival on Kaliforniassa vuosittain järjestettävä kahden viikonlopun mittainen musiikki- ja taidefestivaali. Tapahtuma järjestetään keväällä huhtikuun lopulla, jolloin Kalifornian aurinkoiset kevätsäät takaavat onnistuneen festarielämyksen. Festivaali on saanut paljon näkyvyyttä kiitos siellä vierailevien lukuisten julkkisten, jotka ovat joko esiintymässä tai vierailijoina. Coachella on tunnettu myös boheemista festaripukeutumisestaan ja rennosta tunnelmastaan. Isompien nimien lisäksi esiintyjien joukosta on mahdollisuus löytää uusia suosikkeja. Musiikkigenrejä on tarjolla joka makuun. Kolmen päivän lippu tapahtumaan maksaa noin 429 dollaria.

Burning man -festivaali

Hieman erikoisemman kesäfestivaalin voit löytää Yhdysvalloista Nevadan Blackrockin aavikolta elo-syyskuun vaihteessa. Siellä järjestettävä viikon mittainen Burning Man -festivaali on kasvanut maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Pääteemana on vapaa itseilmaisu. Festivaalin omintakeinen nimi juontaa siitä, että päätöspäivän iltana poltetaan valtava puinen nukke. Polttamistapahtuma on osa kelttiläistä perinnettä. Festivaali on saanut positiivista mainetta ekologisuudestaan, sillä festivaalin vaikutuksen luontoon pyritään minimoimaan. Alueella on maksuttomat käymälät ja maksullisena kahvin ja jään myynti. Muut tarvikkeet, kuten ruoka, vesi ja leirintävarusteet, osallistuja tuo itse. Osallistumismaksu tähän tapahtumaan on noin 200–300 dollaria.

Glastonburyn festivaali – monipuolisesti taidetta

Glastonburyn festivaali järjestetään kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Somersetissa, Englannissa. Se on Ison-Britannian kuuluisin musiikkifestivaali. Viisipäiväisen festivaalin teemana ovat esittävät taiteet: musiikki, tanssi, komedia, teatteri, sirkus ja kabaree. Lisäksi tarjolla on perinteistä taidetta ja monia muita viihteen lajeja. Festivaali sai alkunsa 1970-luvulla pienestä tapahtumasta, mutta nykyään se on maailman suosituin ulkoilmafestivaali 175 000 vuosittaisella kävijällään. Glastonbury tekee yhteistyötä hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa, joille osa tuotoista menee. Liput maksavat noin 250 puntaa ja ovat erittäin haluttuja, joten ne myydään loppuun hetkessä.

Mawazine – musiikkia ja kulttuuri-iloittelua

Mawazine on kansainvälinen viikon mittainen musiikkifestivaali, joka järjestetään vuosittain kesäkuun loppupuolella Rabatissa, Marokossa. Kansainvälisten esiintyjien lisäksi tapahtumassa nähdään paikallisia musiikin tekijöitä. Mawazine on erinomainen tilaisuus saada katsaus erilaisiin kulttuureihin, sillä esillä on monipuolisesti musiikkia joka maailman kolkasta: Euroopasta, Afrikasta, Aasiasta ja kaikkialta muualta. Myös esitettävän musiikin genrejä on lukuisia ja samana päivänä voi nauttia kaikkea rap-musiikin ja bluesin väliltä. Erikoisuutena Mawazinessa on ilmainen sisäänpääsy. Halutessaan voi kuitenkin ostaa lipunkin, jolla varmistaa esimerkiksi paremmat paikat ja etuuksia.

Muita suosittuja kesäisin järjestettäviä festivaaleja ovat esimerkiksi Meadows in the Mountains Bulgariassa, Secret Solstice Islannissa, Cappadox Turkissa, Governors Ball Yhdysvalloissa, Benicassim Espanjassa ja Lucca Summer Festival Italiassa. Ulkomailla järjestettäville festivaaleille osallistuminen on taatusti ikimuistoinen ja rahalla mittaamaton kokemus. Kansainvälisillä festivaaleilla tapaat nimittäin uusia ystäviä, saat olla osana yhteisöä, vietät elämäsi parasta aikaa ja nautit festivaalin ylitsepursuavasta tarjonnasta. Jos mahdollisuus siis avautuu ja saat hankittua liput, tilaisuuteen kannattaa tarttua. Mielestämme jokaisen olisi koettava suuren festivaalin tunnelma edes kerran!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *