Menu

Mitä tehdä, kun kesään on vielä aikaa ja festarikaipuu iskee?


Festarit herättävät tunteita, sillä se on aikaa, kun ihmiset heittäytyvät nauttimaan kesästä ja irrottautuvat talvisen arjen kiireistä. Se on aikaa, jolloin luodaan mieleenpainuvimmat muistot. Mikä voisikaan olla rentouttavampaa, kun oman lempiartistin kuuleminen livenä, yhdessäolo ystävien kanssa, lämpimästä säästä nauttiminen sekä uusien tuttavuuksien tapaaminen? Talvella mieli harhailee helposti kesällä luotuihin ihaniin muistoihin, mutta talven festarikaipuusta voi selvitä muun muassa talven tapahtumiin osallistumalla sekä tulevan kesän suunnittelulla.

Käy läpi talven konserttitarjonta

Vaikka kesän festarit ovat täysin oma lukunsa eikä festarireissukokemusta voi täysin korvata millään, voi festarikaipuuta koittaa hellittää osallistumalla talvella järjestettäviin konsertteihin. Musiikkiartistit keikkailevat myös talvisin, ja lippuja on usein saatavilla areenakeikoille, mikäli on tarpeeksi ajoissa liikenteessä, kun liput tulevat myyntiin. Pienemmät artistit heittävät usein keikkaa paikallisissa pubeissa ja musiikkitaloilla, ja mikäli kokemuksesta haluaa jännittävämmän, voi paikallispubien sijaan käydä läpi toisen kaupungin tarjontaa ja yhdistää keskenään musiikin ja maakuntamatkailun.

Areenakeikkoihin tarvitsee luonnollisesti satsata rahallisesti hieman enemmän kuin baarikeikkoihin, sillä niitä järjestävät artistit ovat usein suuren suosion saavuttaneita artisteja, jotka eivät lähde esiintymään pikkurahalla. Areenakeikoista kannattaa ottaa myös hyvissä ajoin selvää. Baarikeikkadiilit saatetaan solmia artistin ja baarin välillä joissakin tapauksissa noin kuukauttakin ennen, ja lippuja voi saada hyvin myös ostettua vasta ovelta. Mikäli festarikaipuu hiipii siis yhtäkkiä, saattaa apua löytyä hyvinkin läheltä.

  • Vaikka kesän festareita on mahdotonta täysin korvata, on musiikkitapahtumien kirjo laaja myös talviaikaan
  • Musiikkitapahtumista saa tietoa helposti eri tiedotusvälineiden kautta, ja moniin tapahtumiin osallistuminen ei välttämättä vaadi ennakkolippua

Tutustu muuhun kulttuuritarjontaan

Konserttien lisäksi talvella järjestetään paljon muita erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä, jotka saattavat tuoda helpotusta pahimpaan festari-ikävään eri taidemuotojen kautta. Kesäfestareiden korvikkeena saattaa hyvinkin toimia esimerkiksi valokuvanäyttelyt, pienelokuvafestivaalit, kirjallisuustapahtumat, kuvataidenäyttelyt sekä teatteriesitykset. Muihin kulttuuritapahtumiin osallistuminen saattaa myös laajentaa omaa kulttuurillista ajattelua sekä tuoda elämään uusia harrastuksia. Tapahtumista löytyy hyvin lisätietoa muun muassa sosiaalisen median kautta, paikallislehdistä, ilmoitustauluilta sekä tapahtumapaikkojen, artistien ja lipunvälittäjien omilta verkkosivuilta.

Joihinkin taidetapahtumiin on täysin ilmainen sisäänpääsy, jolloin kynnys osallistumiseen madaltuu. Tällöin on helpompi lähteä katsomaan ja kokeilemaan jotakin sellaista, josta ei ole aivan varma, tykkääkö. Kulttuuritapahtumiin osallistuminen parantaa yleissivistystämme, virkistää mieltämme ja edesauttaa meitä kokemaan jotakin aivan uutta. Jokainen kulttuurielämys on yksilöllinen, ja parhaimmassa tapauksessa taide auttaa meitä laajentamaan ajatusmaailmaamme. Kulttuuritapahtumiin on helppo houkutella ystävä mukaan, mutta se on tekemistä, joka on myös jännittävää kokea yksin.

Musiikkitapahtumiin ulkomaille

Suomen haastavissa sääolosuhteissa ulkoilmafestareita voidaan järjestää vain kesällä, mutta festarikaipuun iskiessä on hyvä tarkistaa, mikäli mielenkiintoisia festareita järjestettäisiin ulkomailla. Tällöin reissussa yhdistyisi festarielämys sekä ulkomaanmatka. Reissuun voi lähteä ainoastaan festarikokemuksen vuoksi, mutta matkasta tulee monipuolisempi, mikäli siihen yhdistää uuden kulttuurin tutkimisen sekä nähtävyyksien kokemisen. Verkosta löytyy runsaasti tietoa eri festareista ulkomailla, ja halutessaan kokemuksia voi kysyä muilta muun muassa sosiaalisessa mediassa ja eri keskustelupalstoilla.

Festareiden lisäksi kannattaa tarkistaa myös konserttitarjonta ulkomailla. Ulkomailla saattaa myös esiintyä musiikkiartisteja, ketkä eivät usein (tai jopa koskaan) keikkaile Suomessa. Mikäli siis fanitat bändiä, joka ei ole suuressa suosiossa Suomessa, festarikaipuun saattaa kätevästi tyydyttää konsertti tai jopa baarikeikka ulkomailla. Suurimmissa Euroopan maissa on laaja konserttitarjonta, ja Euroopan sisäisille lennoille on saatavilla edullisia lippuja. Mikäli reissuun löytyy enemmän aikaa, myös junalla pääsee kätevästi Euroopan moneen kolkkaan.

  • Mikäli kotimaasta ei löydy talvella mielenkiintoisia tapahtumia, voi nokan aina kohdata kohti ulkomaita ja uudenlaisia musiikkielämyksiä
  • Mikäli yksin reissaaminen ei houkuttele, musiikkifanittajista voi koota porukan, jonka kanssa lähteä yhdessä reissuun

Ikuista kesän muistot talvea varten

Koska elämme teknologian muuttamassa maailmassa, on muistojen ikuistaminen meille yhä helpompaa. Kesän festareiden muistot kannattaa tallettaa, jotta niihin voi palata aina uudestaan, kun siltä tuntuu. Kesän festareilta voi ottaa niin valokuvia kuin videoitakin, ostaa myynnissä olevia tuotteita ja miksei jopa askarrella pääsylipuista ja muista matkamuistoista itselleen taulun keittiön seinää koristamaan. Muistojen ikuistaminen auttaa meitä palaamaan vaivattomammin iloisiin ja mielenkiintoisiin kesän festarimuistoihin yhä uudelleen.

Selviytyminen talven festari-ikävästä voi olla erittäin haastava koettelemus ihmiselle, kenelle festarit ovat kesän ylivoimainen kohokohta. Kun talvella kaamosmasennus uhkaa yllättää, on hyvä idea kaivaa edellisen kesän tallenteet kaapin perukoilta ja palata hetkeksi takaisin mukaviin tunnelmiin valokuvien ja videoiden avulla. Mainio idea on myös ottaa yhteyttä ihmisiin keiden kanssa festarimuistoja on edellisinä kesinä kokenut, ja järjestää tapaaminen, jossa jokainen saa festarifiilistellä sydämiensä kyllyydestä.

  • Kun aikaisempien kesien festarimuistot on ikuistettu valokuvin ja videoin ja koottu yhteen, on niihin helpompi palata aina uudestaan
  • Muiden festarikävijöiden vertaistuki auttaa helpottamaan festarikaipuuta ja saattaa tuoda esille uusia ideoita

Valmistaudu seuraavaan vuoteen

Mikä voisikaan paremmin auttaa talven festarikaipuuseen, kun seuraavan kesän festarireissujen suunnittelu ja järjestäminen? Valmistautuminen kesän festareille kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin. Joidenkin tapahtuminen liput myydään aikaisin loppuun, ja festarien aikaan myös majoitusten hinnat pomppaavat kattoon. Mitä aikaisemmin majoituksen varaa, sitä parempi. Järjestelyt on hyvä aloittaa miettimällä, mitkä festarit tulevana kesänä kiinnostavat, ja onko tulossa uusia, mielenkiintoisia tapahtumia, joihin olisi mahdollisesti mukava osallistua. Monien festareiden ohjelmisto tulee julki jo vuoden alkupuolella, jolloin suunnittelu voi vihdoinkin alkaa. Listan tekeminen kaikista mielenkiintoisista tapahtumista saattaa auttaa hahmottamaan, mihin tiettyihin festareihin kannattaa panostaa. Myös budjetti on hyvä tehdä itselleen selväksi jo hyvissä ajoin. Puuhastelu eri festareiden tutkimisen ja käytännön järjestelyjen kanssa on jo itsessään iso osa festarikokemusta. Tämä voi alkaa jo talvella ja tuoda suuren avun mieltä vaivaavaan festarikaipuuseen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *