Menu

Kesä Helsingissä – Rock on!


Jos olet rock-musiikin ystävä ja etsit itsellesi lomakohdetta kotimaan rajojen sisäpuolelta, suosittelemme jatkamaan lukemista. Voi toki olla mahdollista, että oletkin joskus Helsingissä jo lomaasi viettänyt, mutta oletko syvällisesti perehtynyt siihen, mitä kaikkea rakkaan maamme pääkaupungissa onkaan mahdollista tehdä? Ylivoimaisesti Suomen suurinta asukaslukua sisällään pitävä Helsinki tarjoaa rock-musiikin ystäville unohtumattomia elämyksiä ja upeita kokemuksia, oli budjettisi sitten mikä tahansa.

Helsingissä parasta rock-musiikin ystäville on luonnollisesti useat keikat, konsertit sekä festivaalit, jotka houkuttelevat vuosi toisensa jälkeen maailman kovimpia rock-muusikoita esiintymään. Tällaisia ovat viime vuosina olleet mm. Ozzy Osbourne, Metallica ja Guns N’ Roses. Kuten esiintyjälistasta saattaa nokkelampi lukija jo huomatakin, Suomessa ei missään nimessä ole pulaa tähtiartisteista! Mikäli kuitenkin olet tulossa lomalle Helsinkiin (erityisesti kesällä), kannattaa kalenteriin yrittää mahduttaa muutakin kuin pelkästään 1-3 festaripäivää.

Keskustan ravintolat

Helsingin keskustasta on löydettävissä kymmeniä, jopa satoja erilaisia ravitsemusliikkeitä, pubeja ja ravintoloita. Mihin sinun sitten kannattaisi suunnata, jos etsit samanhenkistä seuraa illanvietollesi? Mikäli rock tai rankempi musiikki on sinun juttusi, suosittelemme ehdottomasti ottamaan suunnaksi On The Rocksin, joka sijaitsee Mikonkadulla. On The Rocksiin on n. 2 minuutin kävelymatka Helsingin päärautatieasemalta, joten sinne on äärimmäisen helppo suunnata vaikka olisit esimerkiksi Hyvinkään Rockfesteillä käymässä.

On The Rocks on perinteinen rokkibaari josta löytyy upea terassi, yläkerta sekä alakerta. Alakerrassa ns. “UG-rokkia” pääsee kuuntelemaan lähes 7-kertaa viikossa eikä lippujen hinnatkaan päätä huimaa. Halvimmillaan uusia bändejä pääset kuuntelemaan ainoastaan 5€ pääsymaksulla.

On The Rocksin lisäksi Kampista löytyy tottakai “the one and only” Tavastia. Tavastia rock-klubi on Suomen legendaarisin keikkapaikka, johon jokainen kotimainen artisti pyrkii päästä esiintymään urallaan edes kerran. Tavastialla ei aivan joka päivä ole keikkoja, mutta kesäviikonloppuisin voit olla lähes varma, että ainakin pe-la akselille löytyy hyvää musiikkia kuunneltavaksi. Tavastia on enimmäkseen rock sekä metallibändien suosiossa, joten voit olla varma siitä, että musiikilliset nautintosi täytetään Tavastialla mikäli itsesi sieltä joskus löydät!

Rokkaritkin kaipaavat joskus taukoa musiikista, jolloin on hyvä esimerkiksi viettää vapaapäivä kaikesta kiireestä ja suunnata upeaan Suomenlinnaan. Suomenlinnassa on erinomaiset internet-yhteydet, joten mikäli haluat viettää päiväsi esimerkiksi nettipelejä pelaten ruoholla maaten, tämä onnistuu Suomenlinnassa loistavasti. Kuulostaa melko mahtavalta idealta, eikö?

Kävele luonnossa

Moni Helsinkiin tuleva kuvittelee ettei täällä ole juurikaan luontoa nähtävissä. Tämä ei voisi olla enempää pielessä, sillä Helsinkihän on loppujen lopuksi meren rannalla sijaitseva suurkaupunki. Mikäli lähdet suunnistamaan ydinkeskustasta poispäin, tulet löytämään upeita luontoreittejä, maisemia sekä eri kaupunginosien tarjoamia aarteita. Parhaimpia paikkoja on esimerkiksi Helsingin edustalla sijaitsevat Porvoo, Aurinkolahti tai vaikkapa Sipoo. Kaikkiin edellä mainittuihin kohteisiin pääsee maksimissaan 40 minuutin bussi tai auto -siirtymällä.

Julkinen liikenne on paras ystäväsi

Helsingissä liikkuminen on naurettavan helppoa eikä kävellä tarvitse juuri mihinkään. Turistin käytössä on mm. juna, raitiovaunu, bussi sekä metrot. Kaikkiin pääset yhdellä ja samalla lipulla joka on voimassa aina 80 minuuttia kerrallaan. Mikäli liikut Helsingin rajojen sisäpuolella (pl. Espoo & Vantaa), lippu maksaa tavallisesti 2,80€. Alle kolmella (3) eurolla saat liikkua siis 80 minuuttia täysin vapaasti ja se riittää yleensä vallan mainiosti, oli suuntasi sitten mikä tahansa. Julkisten kulkuvälineiden käyttö on paitsi helppoa ja turvallista, se on myös ylivoimaisesti edullisin ja nopein tapa liikkua Helsingissä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *