Menu

Kesä ja kärpäset


Kesä on ihmisen parasta aikaa. Näin se lähes 99 prosenttisesti menee, ellet kuulu yhden (1) prosenttiyksikön vähemmistöön, joka nauttii mieluummin kylmästi ja pimeydestä. Suomi saa paljon lokaa niskaansa sääolosuhteistaan, mutta moni ei kuitenkaan pysty tässä näkemään metsää puilta. Suomen kesä on itse asiassa maailmankin mittapuulla arvostettava vuodenaika, sillä kovin monessa muussa paikassa samanlaista “yötöntä yötä” ei pääse kokemaan. Ulkomailta tuleville turisteille Suomen kesä voikin olla yllättävän valoisa, vaikka me olemme kyllä siihen jo tottuneet. Me suomalaiset rakastamme kesäämme, emmekä yleensä vaihtaisi sitä mistään hinnasta. Kaunis suomalainen kesäpäivä voittaa minkä tahansa paikan ja ajankohdan maailmassa 100-0. Se on fakta!

Mitä kaikkea Suomessa voi sitten kesällä tehdä, jos podet motivationaalisia puutostiloja vapaapäiviesi, tai kesälomasi aikana? Tehtäviä on vaikka millä mitalla, mutta on sanottava, että niistä yksi kiehtovimmista konsepteista on suomalaiseen kesään vahvasti kuuluvat festivaalit. Paremmin tunnettu nimellä “festarit” ovat jokavuotinen perinne, jossa ystävät, perheet, tutut sekä tuntemattomat lähtevät nauttimaan 1-3 päivän pituisesta kokemuksesta hyvän musiikin ja huonojen yöunien parissa. 

Mikäli olet aktiivinen festivaalikävijä, tai olet suunnittelemassa ensimmäistä kesälomareissuasi festareille, nappaa alta olevat vinkit talteen ja pidät huolen siitä, ettei itse h-hetkenä mene sormi suuhun!

Hyvä valmistautuminen maksaa itsensä takaisin

Emme suosittele festareille lähtemistä kiireessä ja “extempore” -mentaliteetilla. Tällöin ei jää riittävästi aikaa valmisteluihin ja saatat huomata sateisen ruisrockin toisena päivänä, ettei sinulla ole yhtään kuivaa vaatetta jonka voisit yllesi vetää. Tilanne ei sinänsä kuulosta vakavalta, mutta itse festarialueella, sillä saattaa olla jopa katastrofaaliset seuraukset (reissu pilalla, kylmä, märkää, kipeäksi tuleminen jne.). Hyvä valmistautuminen on siis jo puoliksi onnistuneen reissun tae. 

Hyvään valmistautumiseen kuuluu mm. erilaisten hygieniatuotteiden pakkaaminen mukaan, vaatteiden valitseminen, suunnitelma paikan päällä sekä jonkinlainen käsitys siitä, miten festareilta päästään kotiin. Emme nimittäin suosittele autolla ajamista, mikäli olet kolme (3) päivää juhlinut. Junalla, tai bussillakin kotiin pääseminen saattaa olla haastavaa, ellet ole varannut lippujasi tarpeeksi ajoissa. 

Järki päässä

Suomen kesä sekä festarit saattavat tunnetasoiltaan viedä voiton heikosta ihmissielusta, mutta kannattaa pysyä kuitenkin kovana ja sanoa EI pahoille houkutuksille. Yksi näistä on tietysti alkoholin liikakäyttö, jota tulisi välttää. Alkoholin vaarat eivät pelkästään sisällä heikentynyttä päätöksentekokykyä, vaan esimerkiksi kuumana kesäpäivänä se voi kuivattaa kehoa siinä määrin, että nestehukka pääsee hiipimään kuin yllättäen. Nestehukka ei ole leikin asia, sillä se on pahimmillaan erittäin vakava tila joka vaatii sairaalahoitoa. Pidä siis huoli nesteytyksestä, ja varsinkin siitä, että nesteytys tehdään pääasiallisesti VEDELLÄ, ei alkoholilla. Alkoholia voi nauttia rentoutuakseen, mutta vettä tulisi nauttia pysyäkseen hengissä. 

Sopikaa vaikka ystävien kanssa, että pidätte kirjaa toistenne juomisista, jotta molemmat ovat koko ajan kärryillä siitä, montako litraa ystävä on juonut päivän aikana vettä.

Festivaalien jälkeen

Mikäli olet 25 ikävuoden paremmalla puolella, saattaa kolmen (3) päivän festarit tuntua jo lähes siltä, että niiden jälkeisestä olotilasta on käytännössä mahdoton selvitä hengissä. Ei hätää, et ole yksin väsymyksesi kanssa. Toimituksemme +30v porukka on vieläkin aktiivisia festareilla kävijöitä, mutta täytyy myöntää, että palautuminen ottaa HUOMATTAVASTI kauemmin kuin 10 vuotta sitten. 

Festareilta palautuminen kannattaa ottaa rauhassa, eikä hätiköityjä päätöksiä suositella tekemään. Yksi parhaista aktiviteeteista palautumisen aikana on esimerkiksi kolikkopelien pelaaminen. Nappaa parhaat bonukset ja kerrytä pelitilillesi rahaa seuraavan vuoden festareita varten! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *