Menu

Tervetuloa festarikesään rockinhellsinki.fi:hin!


Kesäfestarit ovat monelle vuoden odotetuin kohokohta ja niitä suunnitellaan hyvissä ajoin ennen itse tapahtumaa. Kotimaastamme löytyy useita sisällöltään ja teemaltaan erilaisia tapahtumia, joiden yksityiskohtaisempia vinkkejä olemme koonneet tälle sivustolle helpottamaan suunnitteluasi, kun haaveilet ja haluat tietää kaikki parhaat neuvot kohti onnistunutta festarikesää. Jos myös tapahtumat Suomen rajojen ulkopuolella kiinnostavat, löytyy niihinkin meiltä vinkkejä, minne suunnata ja mitä maailmalla on tarjolla.

Kohti aurinkoa ja rentoa lomatunnelmaa

Sivustoltamme löydät runsaasti artikkeleja, joiden sisältö auttaa sinua valitsemaan itsellesi parhaan mahdollisen tapahtumantäyteisen festarikesän. Olemme koonneet kesän tapahtumista tietopaketteja, joissa on kerrottu Suomen suurimmista festareista, kaupunkifestareiden tunnelmista sekä myös koko maailmanlaajuisesti suosituimmista festaritapahtumista. Kerromme sinulle parhaat vinkit ja tietoiskut kohti onnistuneen tapahtuman toteutumista. Vilkaise samalla vinkit siihen, kuinka kannattaa valmistautua kesän kohokohtiin ja virittäytyä oikeanlaiseen festaritunnelmaan.

Olemme koostaneet esille tärkeimmät tietopaketit siitä, kuinka valitset itsellesi sopivimman tapahtuman kaikista tarjolla olevista festareista ympäri maailman sekä kotimaan. Oletko tutustunut jo Belgiassa pidettävään Rockwerchter-festivaaliin tai haluaisitko tietää mitä erityispiirre on kotimaamme Turussa rokattavassa huippusuositussa Ruisrockissa? Näihin ja moniin muihin festarikesän kysymyksiin löydät vastauksen artikkeleistamme sekä tietenkin parhaat tärpit pääkaupungin vilinään, jos haluat viettää festarikesääsi kaupunkitunnelmissa Helsingissä.

Kylmästä lämpimään

Talven aikana on haaveiltu ja odotettu saapuvaa kesää, valoa ja vapaampaa aikaa nauttia kesätapahtumien tunnelmista. Niistä hetkistä on syntynyt selviytymisestä kertova artikkelimme; “Kuinka selvitä talven festarikaipuusta?”. Vaikka saapuva kevät tuo mukanaan virtapiikin ja innokas olo kohti kesäfestareita vie mukanaan, on hyvä pitää mielessä, kuinka talvikauden aikana voi nauttia vielä juhlien tunnelmasta ja palautella mieleensä kesän parhaat palat.

Parhaista vinkeistä voit koostaa tämän sivuston avulla hetkessä itselleen toimivan muistilistan, jonka avulla vapaalla oleminen on suunnitellumpaa ja tapahtumat kätevästi tallessa. Valinnanvaraa erilaisissa tapahtumissa Suomen kesässä kyllä löytyy. Vaikka maamme talvikausi on pitkä ja pimeä, on sen tuoma valo ja lämpö senkin edestä täynnä iloa ja energiaa. Ilmiö näkyy kaikkialla, sillä ihmiset suorastaan siirtyvät ulos ja liikkeelle lisääntyvän valon ja lämmön myötä.

Suurimmat vai suosituimmat?

Pidätkö vilkkaasta ihmisvilinästä ja isoista tapahtumista vai viekö musiikki sinua mukanaan tapahtumaa valitessa? Esittelemme sivuillamme sekä Suomen suurimmat festivaalit sekä samalla suosituimmat tapahtumat, joihin suunnata. Suurtapahtumista ykkösenä vuodesta toiseen kulkee legendaarinen Ruisrock ja se pitää edelleen pintansa Suomen suurimpana festarina. Tutustu tapahtuman sisältökuvaukseen tarkemmin sivujemme artikkelien avulla ja lue itse mikä tekee tästä tapahtumasta yhden Suomen suurimmista yleisölle suunnatuista kesätapahtumista.

Myös kävijämäärältään suurin Pori Jazz on yksi Suomen suurimmista festivaaleista. Sen sisältö on musiikillisesti aivan erilaista Ruisrockin tarjonnan kanssa. Tyylit vaihtelevat eri tapahtumissa ja niiden oma kävijäkunta palaa aina uudelleen festareille löydettyään suosikkitapahtumastaan itselle sopivan musiikillisen tarjonnan. Suosituimmat festarit ovat niitä, joissa esiintyvät sillä hetkellä suosiossa olevat artistit. Musiikki on ykkösasia monelle festarikävijälle ja tietyt artistit houkuttelevat paikalle ihmisiä eri tavalla kuin toiset.

Kuinka valmistautua festareille ulkomailla?

Jos matkustamisen ja festaritunnelmien yhdistäminen kiinnostaa, tutustu sivujemme kertomuksiin maailman suosituimmista festivaalitapahtumista. Niiden kautta saat jo etukäteen hiukan tuntumaa siihen, miten eri maanosissa juhlitaan ja kuinka tapahtumiin kannattaa valmistautua. Monet käytännöt festareilla ympäri maailman ovat melko samat, mutta koska hyvä varautuminen saattaa olla hyödyksi sujuvuuden kannalta on hyvä tutustua etukäteen festareiden yksityiskohtiin muun muassa maksutapahtumien käsittelyssä ja tavaroiden säilytyksessä.

Onnistuneen kokemuksen takaa riittävä tieto ja ennakkoon selvityksillä säästyy monesti harmilta. Suosituimmat festarit ympäri maailman ovat isoja tapahtumia ja niihin valmistaudutaan eri tavalla kuin kotimaassa tehtäviin festarimatkoihin, jotka on helpompi toteuttaa pienemmällä suunnittelulla lyhyempien välimatkojen takia. Hyvät kokemukset syntyvät valmistautumalla hyvin ja ottamalla selvää asioista. Toivomme, että festarikesäsi sekä kotimaassa että ulkomailla olisi ikimuistoinen, joten tutki sivujemme antia ja suunnittele sinulle paras festarikesä!

Kesätapahtumien kaupunkitunnelmaa

Kesä kaupungissa tuo ihmiset kaduille ja terasseille, sekä aktiivisesti osallistumaan myös kesätapahtumiin, joita Suomessa on tarjolla paljon. Miten käytännössä toteutetaan kaupunkifestarit, onko siitä meluhaittaa ympäristölle vai piristääkö se katujen harmautta? Tuoko pikkukaupunkeihin lisää tulovirtaa se, kun kesäturistit saapuvat tyhjentämään kauppojen hyllyt ja juhlimaan kerran vuodessa kunnolla? Kaupunkifestareiden tunnelmista kerromme lisää artikkelissa, jossa pohditaan näitä asioita sekä kaupunkilaisten, että sinne saapuvien festarivieraiden kannalta.

Suomi on täynnä kauniita kesäkaupunkeja, joiden äärellä saa järjestettyä upeita kesätapahtumia ja jotka näyttävät parhaat puolensa juuri valoisan ja lämpimän ajanjakson aikana. Tapahtumia valitessa moni valitsee paikkakunnan, jonne on luontevaa ja helppoa maantieteellisesti mennä. Toivottavasti tämän sivuston artikkelien avulla saat hyvän kuvan myös vieraammaksi jääneistä festivaaleista ja tapahtumista sinulle uusissa kaupungeissa. Monet kaupungit heräävät eloon talvihorroksestaan kesäkaudelle vastaanottamaan juhlijoita ja tapahtumissa liikkuvia ihmisiä.

Onnistuneen festarikokemuksen saavuttaminen

Festaritarjonta on niin laaja ja monipuolinen sekä kotimaassa kuin maailmallakin, että siihen kannattaa tutustua ajan kanssa. Kesätapahtumista sekä Suomen kesän lyhyestä lämpimästä ajasta kannattaa nauttia täysillä, joten kiinnostavaan tapahtumaan tutustuminen kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin ja lisätietoa etsiä kattavasti mahdollisimman sujuvan festarikokemuksen saavuttamiseksi. Toivottavasti löydät tältä sivustolta useita hyödyllisiä vinkkejä ja asioita, jotka auttavat sinua kohti onnistunutta festarikesää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *