Menu

Kuinka ottaa kaikki huomioon kesän festarireissujen suunnittelussa?


Kuten millä tahansa lomamatkalla tai tapahtumissa, myös festareilla saattaa tapahtua asioita, joihin ei ole pystynyt ennalta varautumaan. Monet asiat kuitenkin helpottuvat sillä, kun festarireissun suunnittelee hyvin ja ottaa kaikki tarvittavat seikat huomioon. Tämä auttaa meitä myös nauttimaan täysillä ohjelmatarjonnasta ja keskittymään itse elämykseen ilman panikoimista käytännön järjestelyistä paikan päällä. Festarireissun suunnitteluun kuuluu lippujen hankinta, majoituksen varaaminen sekä mukaanotettavien tavaroiden läpikäyminen hyvissä ajoin.

Ota selvää festarista etukäteen

Fiksu festarikävijä ottaa selville festarista kaiken mahdollisen jo hyvissä ajoin etukäteen. Tämä auttaa meitä näkemään festarit realistisin silmin ja tekemään päätöksen siitä, onko kyseinen tapahtuma juuri meitä varten. Kokemuksemme määrittelee hyvin paljolti se, minkälaiset odotuksemme ovat olleet ennen lähtöä festareille. On todella tärkeää määritellä henkilökohtaiset tavoitteet ja toiveet omalle festarikokemukselle ja vasta tämän jälkeen tutustua festariin perinpohjaisesti ennen päätöstä lippujen ostamisesta.

Helpoin tapa tutustua tapahtumaan etukäteen on festarin omat nettisivut. Sieltä löydät luotettavimmat tiedot ohjelmistosta ja siihen liittyvistä mahdollisista muutoksista, tiedon mahdollisista ikärajoista, hinnaston sekä tarkan sijainnin. On tärkeää selvittää etukäteen, missä esimerkiksi ensiapupiste sekä vessat sijaitsevat. Matkan tekoa helpottaa myös se, että itse festarialueen ja majoituksen tarkat sijainnit ovat tiedossa jo etukäteen. Tämä säästää aikaa, ystävyyssuhteita, rahaa sekä turhaa hermojen kiristymistä.

  • Festarista on hyvä ottaa selvää ennen lippujen ostamista
  • Kun tavoitteet ja toiveet on tarkoin määritelty, odotukset festarista eivät ole epärealistiset

Osta liput ja varaa majoitus hyvissä ajoin

Monet kesäfestarit Suomessa ovat jo niin suosittuja, että liput saatetaan myydä loppuun jo ennen kesän alkamista. Tämän vuoksi onkin erityisen tärkeää, ettei festarien suunnittelua ja lippujen ostamista jätä viime tippaan. Olisi ikävää, mikäli oman suosikkiartistin näkeminen jäisi välistä ainoastaan sen takia, että viimeinen lippu ostettaisiin juuri nenän edestä. Kerää siis hyvissä ajoin rahat festarireissuun ja pyydä vapaat töistä, jotta rajoituksia lippujen ostamiselle ei ole ja festarireissu voi onnistua.

Festarit nostavat majoitusten hintoja, ja yleensä mitä lähemmäksi festaripäivämäärää mennään, sen kalliimmaksi majoitushinnat muodostuvat. On tärkeää miettiä hyvissä ajoin, minkälaisen majoituksen haluaa ja käydä läpi kaikki tarjolla olevat vaihtoehdot. Isoimmilla festareilla on aina mahdollisuus telttailuun lähellä festarialuetta, mutta leirintää vierastaville hotellit, kesähostellit, mökit sekä Airbnb-majoitus saattavat olla sopivia vaihtoehtoja. Mikäli hieman pitemmät välimatkat eivät haittaa ja hinnasta halutaan tinkiä, on naapurikylien majoitusvaihtoehdot syytä katsastaa.

Suunnittele festarityylisi

Kun lippu on kourassa ja majoitus varattu, on aika alkaa miettiä, mitä festareille olisi syytä ottaa mukaan ja miten festareille haluaa pukeutua. Välillä pakkaamisen jättäminen viime tinkaan arjen kiireessä houkuttelee, mutta festareista saa paljon enemmän irti, mikäli oma festarityyli ja vaatetus on mietitty jo valmiiksi ennen lähtöä. Festareiden vessoissa harvemmin on kokovartalopeiliä, jonka vuoksi vaatekriiseily on hankalaa festariaamuna mutaisessa bajamajassa. Muista myös vaihtovaatteet.

Vaatetus on hyvä miettiä sen mukaan, minkä henkiset festarit ovat, minkälaista säätä on luvattu ja kuinka pitkäksi aikaa festareille lähtee. Jotta festareista voi nauttia sataprosenttisesti, on erityisen tärkeää, että vaatteet ovat mukavat päällä. Festareilla myös helposti sattuu ja tapahtuu, jonka vuoksi mukaan ei kannata ottaa vaatteita, jotka eivät missään nimessä saisi likaantua tai rikkoutua. Rentous ja persoonallisuus ovat ehdottomasti avainsanoja kesän festaripukeutumisessa!

  • Vaatetus hyvä suunnitella etukäteen
  • Rentous ja persoonallisuus tärkeimpiä asioita oman festarityylin luomisessa

Mieti mitä otat mukaan

Ennen pakkaamisen aloittamista on hyvä tehdä lista asioista, mitä festareille olisi hyvä ottaa mukaan. Omien tavaroiden lisäksi on tärkeää miettiä etukäteen, haluaako ottaa omia eväitä mukaan tapahtumaan vai meinaako ostaa ruokaa vasta paikan päältä. Joillakin festareilla on mahdollisuus esimerkiksi grillaamiseen, ja usein oman trangian tuominen leirintäalueelle on myös mahdollista. Mikäli on budjettireissulla tai erityisruokavaliolla, kannattaa satsata omiin eväisiin ja miettiä ruokailut etukäteen.

Koska Suomen säähän on mahdotonta täysin varautua sääennustuksesta huolimatta, on hyvä ottaa mukaan sekä sadetakki että aurinkorasva. Pieneen tilaan menevä kertakäyttösadetakki, tai jätesäkki, jota voi käyttää muihinkin tarkoituksiin, sekä minipurkki aurinkorasvaa eivät vie paljon tilaa, ja näin mahdollisilta säähän liittyviltä tuskailuilta säästyy kätevästi. Festarivessoissa harvoin on käsienpesumahdollisuutta, joten kannattaa varautua reissuun myös käsidesillä sekä puhdistuslapuilla. Kengissä kannattaa keskittyä enemmän mukavuuteen kuin ulkonäköön!

  • Oman ruokapolitiikan miettiminen ennen festareita kannattaa
  • Lista mukaan otettavista tavaroista helpottaa pakkaamista

Fiilistele lähtöä päästäksesi tunnelmaan

Festarireissun fiilistelyn voi aloittaa jo festareiden suunnittelu- ja järjestelyvaiheessa, mutta kaikista parhaimmalta se tuntuu siinä vaiheessa, kun liput on kourassa, majoitus kunnossa, reppu pakattuna ja festarityyli mietittynä. Tähän voi käyttää apuna muun muassa aikaisempien vuosien festareiden video- ja kuvamateriaalia, netissä julkaistuja arvosteluja sekä kuunnella festareilla esiintyvien artistien musiikkia. Mikäli olet lähdössä festarireissuun ystäväporukan kanssa, yhteisen Whatsapp-ryhmän laittaminen kasaan luo reissufiilistä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Mikäli olet lähdössä festareille yksin, mutta haluaisit tutustua uusiin ihmisiin paikan päällä tai löytää festariseuralaisen, on hyvä idea kysellä keskustelupalstoilla ja erilaisissa seuranhakusovelluksissa, mikäli muita mielenkiintoisia ihmisiä on lähdössä tapahtumaan. Välillä kuitenkin festarikokemus on mielenkiintoista toteuttaa ihan itsekseen. Mikäli festarikaipuu alkaa jo aivan ennen aikojaan talvella, ei kannata lannistua, sillä jokainen meistä festarihirmuista kokee välillä samaa. Lue lisää artikkelista “Kuinka selvitä talven festarikaipuusta?”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *